نقد و بررسی قصه هايی از چهارده معصوم 7 – امام محمد باقر (ع)
قصه هايی از چهارده معصوم 7 – امام محمد باقر (ع)
قصه هایی از چهارده معصوم 7. امام محمد باقر (ع)
-
این مجموعه کتاب ها که برای گروه سنی کودک نوشته شده اند در پانزده جلد جداگانه منتشر شده اند. کتاب هایی که هر یک گویای خلاصه زندگی یکی از ائمه اطهار هستند و همچنین دو داستان کوتاه از همان معصوم و تالیف آنها را فاطمه قدیانی و تصویرگری آن را هم محمد حسین صلواتیان برعهده داشته است.
“قصه هایی از چهارده معصوم” عنوانی است که در کنار نام یکی از ائمه اطهار و معصومین بر جلد هر یک از این کتاب ها جای گرفته و مخاطبان کم سن و سال این کتاب ها را به مطالعه بخشی از زندگی بزرگان دین اسلام دعوت می کند. داستان اولین جلد از این کتابها با زندگی خاتم الانبیاء، حضرت محمد(ص) آغاز شده و آخرین جلد هم به زندگی امام موعود، حضرت مهدی(ع) اختصاص پیدا کرده است.
از بارزترین ویژگی های این داستان ها می توان به زبان ساده ای اشاره کرد که در آنها به کار رفته و به دلیل همین سادگی، داستان ها برای کودکان دبستانی قابل درک و جذاب شده اند. نویسنده این کتاب، ضمن رعایت سندیت وقایع تاریخی هر داستان و ذکر نام دقیق شخصیت ها، مکان ها و تاریخ ها سعی کرده تا جنبه داستانی آثار مورد نظر را هم نادیده نگیرد. از این طریق علاوه بر بازنگری حوادث و شرح زیبایی های زندگی این چهارده معصوم، خواننده به پیگیری هر داستان و مراجعه به کتاب بعدی تشویق می شود.
امام محمّد باقر (ع) پنجمین امام ما شیعیان است. پدر آن حضرت امام سجّاد (ع) و مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبی بود. آن حضرت در روز اوّل رجب سال 57 هجری به دنیا آمد. امام باقر پنج ساله بود که همراه پدر، پدر بزرگ، عموها و عمّهها به کربلا آمد. شاهد شهید شدن آنها بود و بعد همراه اسیران کربلا به کوفه و شام برده شد و در این راه سختیهای زیادی کشید. امام پنجم از کودکی در کنار پدرش بود و از آن حضرت درس زندگی و تقوا و پرهیزگاری یاد میگرفت. وقتی در سال 95 هجری حضرت امام سجّاد از دنیا رفت، محمّد باقر (ع) امام و رهبر شیعیان شد.
در آن زمان حکومت اُموی از بین رفته بود و خلافت به خاندان مروانی رسیده بود. امّا مروانیها هنوز قدرت زیادی نداشتند و نمیتوانستند به امام پنجم سختگیری کنند. امام از این فرصت استفاده کرد، کلاسهای درس تشکیل داد و شاگردان و علاقهمندان زیادی در این کلاسها شرکت کردند. در این کلاسها بود که امام توانست مسایل و مشکلات اسلام را برای مردم توضیح دهد و آنها را حل کند. به همین دلیل به آن حضرت باقر العلوم یعنی شکافنده و توضیح دهندهی دانشها میگویند. در مدّت نزدیک به 20 سال امامت آن حضرت شاگردان زیادی تربیت شدند، شاگردانی که هر کدام عالم و دانشمند بزرگی بودند و کتابهای زیادی نوشتند.
امتیاز و دیدگاه کاربران قصه هايی از چهارده معصوم 7 - امام محمد باقر (ع)